Борисов: Взривяват бомби сред хората, защото знаят, че видя ли кръв – тръгвам

0
46
Протестиращи нападат бившия партиен дом.

Това беше идеята да хвърлят пликчета с червена боя, казва премиерът

Мъчно ми е за полицаите, за невинно битите хора. Взривяват се бомби сред хората и целта е да се окървави протестът. Защото знаят, видя ли кръв на улицата – веднага тръгвам, това беше идеята на пликчетата с червена боя“, каза днес премиерът Бойко Борисов по повод ексцесиите снощи на протеста. Част от демонстрантите хвърляха пликчета с червена боя срещу полицаите, бе взривена и бомба в тълпата.

Борисов разкри, че вече под въпрос са големите проекти, защото инвеститорите се притесняват от случващото се в страната ни.

Премиерът каза, че когато е била запалена през 1990 г. сградата на бившия Партиен дом страната ни е била на едно ниво с Унгария, след това Унгария е тръгнала напред, а България е изостанала чувствително.

„Много съм разочарован. Не съм очаквал всичко да е в такива мащаби. Нека да мине Европейския съвет и ще говорим пак“, заяви премиерът.

„Ако трябва, Младене, с Каракачанов отидете в парламента, кажете колко са ранените полицаи, но разграничете хората, които наистина имат социални искания.

„С цялото ми уважение към Христо Иванов, който говори за намеса в съдебната система – твърдя, че аз не се познавам и не съм се виждал с квотата ни във ВСС, за да предопределям какъвто и да е било избор. Затова да оставим съдебната система и всеки да си отговаря за действията. Да си работи прокуратурата, да си работи съдът и да си отговарят за действията“, заяви той

„Забранявам, Дани Кирилов, да пишете във фейсбук, само ги възпалявате. Един ден им се плажуваше, на следващия – не. Един ден ще дойде време и ще ги питат с кой ще управляват. Видна е близостта им с ДПС и техните сценарии. Те ще трябва да отговарят, ние ясно сме казали, че нашите партньори са „Обединени патриоти“. Ако сме заедно – добре, ако не, излизаме от властта“, каза още Бойко Борисов.

Той пак призова да не се нападат полицаите по протестите. „Протестирайте, чуваме ви. Обръщам се към президента – всички ще почнат да говорят къде ни е единението, съгласието. Няколко месеца има до изборите“, добави премиерът.