Прикрива ли Рашков престъпление?

0
1470
свобода
Снимка: фейсбук

Законите в България са еднакви за всички, включително и за министъра на вътрешните работи

В петък служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в поръчково интервю пред обслужващият го Сашо Диков обяви, че до седмица ще подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов. При Рашков дошъл бизнесмен и му се оплакал, че бившият премиер го е заплашвал. Бил му казал: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“.

Днес в друго поръчково интервю пред БНР Рашков доразви темата с човекоядеца, като добави, че няма да дава Борисов на прокуратурата, защото „той си имал главен прокурор“.

До тук добре. Но според закона когато те информират за извършено, извършващо се или планиране на престъпление, си длъжен ВЕДНАГА да информираш за това прокуратурата. Иначе прикриваш престъпление. Законите важат за всички, включително и за ВРЕМЕННИЯ вътрешен министър, който явно се е взел много на сериозно.

В случая с „канибала“, Рашков реално извършва престъпление, защото не информира прокуратурата. За факти за престъпление, които е научил. Интересно как ще коментира това преподавателят по наказателно право, юристът с огромно его Бойко Рашков ?

Пред обслужващите го медии вътрешният министър лъже хората като твърди, че въпросният бизнесмен с жалбата е „защитен свидетел“. Няма такова нещо. В случая въпросният бизнесмен, ако въобще съществува, не е защитен свидетел, а жалбоподател. Нищо повече.

Има нещо налудно в действията на Бойко Рашков в МВР. Той се вихри там като слон в стъкларски магазин. Обвинява без доказателства ръководители на дирекции и ги отстранява. На тяхно място назначава техните заместници. Е след като не одобряваш шефа, но слагаш заместника му, който е изпълнявал същата политика, каква реформа правиш? Такива въпроси няма да бъдат зададени на „реформатора“ Рашков от обслужващите го медии БНР, „Дневник“ и „Капитал“. За сашодиковците няма да говорим.