Борисов: Влизаме в новата година с най-ниския дълг и дефицит в ЕС /видео/

0
22
Снимка: фейсбук

Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно управлява финансите, икономиката и здравните мерки, заяви премиерът във Варна

Влизаме в новата година с най-ниския дефицит и външен дълг в Европа“, заяви премиерът Бойко Борисов във Варна. Той посети завод за бойлери. Заедно с него бяха кметът на Варна Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Премиерът съобщи за втората пратка на ваксините у нас, като се очаква до няколко дни и третата, за да стартира втората фаза на имунизация – на възрастните хора и учителите. Той съобщи, че е провел разговор с образователния министър Красимир Вълчев за старта на учебния процес на живо при най-малките до 4-и клас и нямат притеснения.

„За радост и българските лекари се научиха да лекуват, защото март не знаехме какво да правим. В пъти са повече оздравелите, имаме ваксини и се надявам до месеци да си върнем нормалния начин на живот.

Завършихме годината с най-ниския дефицит и външен дълг в Европа“, заяви премиерът.

От ръководството на компанията за бойлери му благодариха за мярката 60/40, а от стоя страна министърът на труда и социалната политика Деница Сачева поясни, че във Варна са запазени много работни места.

„Обещал съм на варненци магистрала „Хемус“ и се строи на макс“, каза още Борисов. До Търговище ще е готова до няколко месеца. Много тежка работа“, отчете премиерът.

От компанията се похвалиха, че благодарение на европейски програми са успели да модернизират производството, като не са спрели работа дори и по време на пандемията.

Премиерът обеща на следващия съвет на ЕС да повдигне въпроса за помощ и на големите фирми, които също имат нужда от подкрепа, защото в момента се мисли само за малките и средните.

„Сравнително малко бизнеси оставихме да почиват. Нямаше как да не спрем ресторантите и дискотеките, виждате, че при първа възможност пуснахме най-малките ученици“, припомни Борисов.

„Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията и дай, Боже, да я преодолеем“, каза още премиерът.

„Виждате мерките в другите държави, при нашите съседи от вкъщи не могат да излизат. Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно управлява финансите, икономиката и здравните мерки“, заяви министър-председателят.