Борисов в Лъки: Президентът другия път като се изказва, да каже кои пари да спрем – на учителите или на лекарите /видео/

0
114
Кадър от посещението на Борисов в Лъки

 Държавата дава 470 000 лева за укрепване на две свлачища в Лъки

„Бих искал следващия път президентът като коментира, да каже кои пари да спрем? Казва да спрем харченето на пари, но кои го питайте. Да каже спри двойното увеличение на заплатите на учителите, допълнителните за пенсионерите, спри парите на пожарникарите. За хората на първа линия или от тези 1,4 млрд. за бизнеса. Кои пари да спрем? Или да каже – спрете „Хемус“, не е важно за Варна, или Търново, или пътя Ботевград – Мездра, или спрете втория лот на „Европа“ за Сърбия, или спрете „Струма“?“. Това коментира в Лъки премиерът Бойко Борисов и поясни, че за всички проекти са дадени около 5 млрд. лева.

Борисов бе в Лъки,със зам. регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Премиерът каза, че държавата ще даде 470 000 лева за укрепване на двете свлачища в Лъки. Ще се оправят и деретата на всички населени места в района.

Кметът на свой ред заяви, че за 3 месеца правителството е осигурило 53 млн. лева за ремонт на няколко пътя в общината. Борисов го увери, че ще се продължи и концесията на оловните руди, като това ще стане още сряда. Премиерът напомни, че се прави и околовръстното на Асеновград и Пловдив.

„Много е красивата природата ни, но скалите са ни много лоши“, каза Борисов и поясни, че при резки температурни разлики скалите се пукат и падат от водата.

Премиерът напомни, че в другите държави в Европа има локдаун и много по-тежки условия, а у нас с майсторско управление успяваме да се справим с пандемията. „Представете си вечерен час от 18.00 часа, а в България бизнесът работи“, каза той и добави: „Да , трудно е, но всичко работи“.

Следваща спирка бе пътят за Лъки, който също се ремонтира.

Бюджетът за мантинели е нараснал два пъти и е стигнал над 60 млн. лева, докладва Нанков.