Борисов в Рилския манастир: Всяко идване тук ми струва 10 млн.

0
958
Снимка: фейсбук

Започна укрепване на свлачището в района

Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Рилския манастир. Той съобщи, че започва укрепването на свлачището и пътят към манастира ще бъде оправен.

На правителственото заседание в сряда миналата седмица бяха отпуснати 1,6 млн. лв. за пречиствателна станция за Рилския манастир.

„Днес започва да се укрепва свлачището и пътят ще бъде оправен. Да се види, че работим, и то бързо. Каквото сте поискали, това получавате. Аз се шегувах, че ни струва по 10 млн. лв. всяко идване тук и май толкова станаха“, каза на влизане Борисов. „Свършили сме си всичко, което сме обещали“, обобщи премиерът.

Игуменът на Рилския манастир и адрианополски епископ Евлогий разказа, че в разговор с премиера е била уточнена субсидията за реставрацията.

Малко по-късно на пътя за Рилския манастир министър Аврамова даде подробности за ремонта и укрепването на свлачището, който ще струва 6,5 млн. лева.

„Това, което преди 1 седмица поех като ангажимент, Аврамова го направи в сила. Виждате колко техника, алпинисти, какво ужасно срутище. Сега ще има огромна бетонна стена, за да пазим пътя“, обясни премиерът. „Стартирали са строителните дейности, с апинисти се свалят паднали дървета, ще се изгражда подпорна стена 150 м“, уточни министър Аврамова.