Бойко Борисов: Това ще е първият манипулиран вот /видео/

0
143
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Какофонията в служебния предизборен щаб на Румен Радев е пълна, коментира лидерът на ГЕРБ

„Аз лично съм много притеснен за машините и машинното гласуване, това ще бъде първият манипулиран вот в България. Подхождат много лежерно, по 2 минути дават за гласуване. Как ще се оправят възрастните хора, кой пази машините. Нямам доверие на това правителство“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при една от поредните си срещи с младежи от партията, излъчвани във фейсбук, цитиран от „Трибюн“.

Борисов за пореден път заяви, че няма доверие на служебното правителство, чиято най-важна задача е да организира и да осигури честността на предсрочните парламентарни избори, насрочени на 11 юли, на които ще се гласува машинно във всички секции с над 300 избиратели.

„Почти месец остава до изборите, а какофонията в служебния предизборен щаб на Румен Радев е пълна. Демонстрациите на ЦИК показаха, че в много секции ще трябват поне 2 машини. Колко общо ще са нужни? Има ли забавяне в обществената поръчка? Ще стигне ли времето? Кой гарантира за сигурността на софтуера? Наистина ли няма да се броят контролните разписки? Радиомълчанието по тези въпроси ме кара да смятам, че се готви нова грандиозна подмяна“, казва Борисов.

Напомни, че все говорят за подслушване, а вече 20 дни не казват кой и как е бил подслушван.

Бившият премиер поръча на ИТ специалистите сред младежите на ГЕРБ да следят от къде ще дойдат манипулациите.