Мария Габриел: Замразяваме преговорите. Всичко си има граници

0
231
ГЕРБ отказа преговорите.

Не мога да приема демокрация да се гради на база на лъжа, обяви тя

„Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не мога да приема демокрация да се гради на базата на лъжа“, това заяви на брифинг Мария Габриел.

Става дума за начин на управление, който е в разрез със всички европейски практики. Неприемливо е навън да се говори едно, а след това друго, посочи още Габриел. Тя добави, че България не е параван, а суверенна държава.

Задавам си въпроси това ли е виждането как се правят избори, добави тя по повод записите, разпространени от Радостин Василев. В тях глас, за който се твърди, че е на Асен Василев, казва, че местният вот наесен щял да се прави със служби, който „Продължаваме промяната“ държи.

Габриел се обяви за експертно правителство, което, според нея, би срещнало най-голяма подкрепа. Но поиска да има гаранции за такова.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ завърши заседанието, на което трябваше да изслуша Мария Габриел и да реши ще има ли кабинет „Денков – Габриел“ и при какви условия. Ще има ли промяна в новата формула за управление след разпространените от Радостин Василев записи от заседанието на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, в които мнозина от ГЕРБ видяха унижение за Габриел, лидерите и партията им.