Борисов: ГЕРБ спечели изборите в 9 от 16 населени места, БСП и ДПС бяха заедно

0
99
Снимка: фейсбук

Партията е в добра кондиция, отчете премиерът

„Вчера в 16 населени места в различните краища на България имаше избори. ГЕРБ спечели в 9 от тях, а в 2 още сме на балотаж. Общо 11. В едно е коалиция на „Да, България“, в две е БСП, в три е ДПС. А като като ги слушаш все едно нас вече ни няма. Защо? Защото колегата Цветанов реши да си направи партия. Пожелавам му успех. Всички трябва да знаете, че не може един човек да стои 20 години с нас и после да кажем, че не е добре или не е хубав. Това е все едно да се разведеш и да започнеш да говориш за жена си или за мъжа си лоши работи. Не е красиво. Децата останаха при мен – трябва да се грижа за тях“, каза пред журналисти в Лесидрен премиерът Бойко Борисов.

Той коментира и желанието за предсрочни парламентарни избори.

„Какъв е този зор няколко месеца преди изборите? Ето вчера е една добра представителна извадка. В 16 населени места, малки и средни, в девет от тях абсолютно доминираме. Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както са единни и в парламента. И ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция“, каза премиерът.

„Не искам да коментирам Цветанов. Да вземе колкото гласове иска. 20 години бяхме заедно и не е красиво да се нападаме. Ние сме като едно семейство, което се е разделило. Той си има ново, а при мен останаха децата. Пожелавам му успех“, заяви Борисов.