Борисов: Данъкоплатците да решат дали държавата да финансира видеорефера в българския футбол

0
140
Борисов пред репортери Снимка: фейсбук

Президентите на клубовете не желаят сами да си сложат системата ВАР, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, коментира премиерът

За въвеждането на системата ВАР в българския футбол е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. Така министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев видеореферът да бъде въведен на футболните стадиони в България с паричната помощ на държавата.

На последното заседание на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз беше учредена комисия за закупуването и въвеждане в експлоатация на системата. На пресконференция след срещата Домусчиев предложи малките клубове да получат финансова помощ, за да могат да въведат ВАР и на техните стадиони.

Според Борисов за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. „Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш „държавата“ – това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.