Борисов: Да гледам как километри ливади сме превърнали в магистрали ми е любимото

0
242
Снимка: фейсбук

Премиерът инспектира строителството на отсечката, която трябва да свърже кв. „Младост“ с „Тракия“

Това ми е любимото – да гледам как неколкостотин километра поляни и ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен – значи ще стане. Това заяви премиерът Бойко Борисов, докато инспектираше с джипа отсечка от Околовръстното шосе, която трябва да свърже столичния квартал “Младост“ с магистрала “Тракия“. Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Нанков и премиерът уточниха, че трасето ще е с по три ленти в посока, както и с по две локални платна.

,,Ще има три пасарелки, автобусни спирки. През цялата отсечка няма да има светофари, а само кръгови кръстовища“, разясни му заместник регионалният министър. ,,Ако е било лесно, да са го направили комунистите едно време“, вметна още премиерът.

По отношение на другата част от Околовръстното – от “Цар Борис III“ до “Люлин“, Нанков обясни, че в Столична община са готови с проекта, но там отчуждителните процедури са тежки.

Разбра се още, че вече е започнало и строителството на първия ЛОТ към Калотина.

По време на проверката Борисов нареди на финансовият министър Владислав Горанов да се обади по телефона на Младен Маринов, за да бъдат разположени патрули на КАТ, които да следят движението около рисковите участъци.

,,До 10 минути да са на мястото“, разпореди Борисов.

,,Две години ни бавиха с отчуждителни процедури, но сме обещали на софиянци – пътят ще го има“, допълни след това министър-председателят.

По-късно към тях се присъедини и министърът на икономиката Емил Караниколов, който увери премиера, че строежа на водопровода за Перник “върви с пълна сила“.