Борисов за акцията в Перник: МВР и ДАНС работиха много, сега прокурорите са господари на производството

0
49
Бойко Борисов Снимка: архив

Дали ще има министерски оставки, ще се обсъжда с коалиционните партньори. Нека да се изяснят и фактите, посочи премиерът

„Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността има материални измерения. Колегите от МВР, ДАНС, работиха много време. Подготвиха това, което считат за достатъчно като материал, докладваха на прокуратурата и оттам прокурорите са господари на производството. Така че поздравявам прокурорите, че така активно работят“, коментира премиерът Бойко Борисов след заседанието на КСНС при президента, на което бе обсъдена ситуацията в Близкия изток.

От сутринта тече акция на спецпрокуратурата в екоминистерството във връзка с разследването на кризата с водата на Перник, а спецследователи и спецпрокурори влязоха в областната управа на миньорския град. До утре по план трябва да бъдат разпитани 30 лица, съобщи по-рано главният прокурор Иван Гешев.

Попитан дали заради проверките ще бъдат поискани оставки на министри, Борисов беше лаконичен, че някои въпроси са коалиционни и трябва да се изчакат резултатите и да се изяснят фактите. „Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от ГЕРБ, въобще няма да ги коментирам. Не мога да кажа дали има сянка на съмнение, нека да видим обвинителни актове“, каза той.

Премиерът настоя, че няма значение от коя партия са Ирена Соколова и Вяра Церовска, за които се появи информация, че са сред задържаните при акцията.
„Дали си от ГЕРБ или от БСП, не трябва да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа. Те си отидоха от ГЕРБ, напуснаха си постовете“, заключи той.