Борисов за Божков и Попов: Негодници! Акциите на „Левски“ не са мои, няма да ме вкарате в тази игра!

0
134
Снимка: Правителствена информационна служба

Много им е мъчно на опозицията, че строим газопроводите, каза премиерът

„Този проект никога нямаше да стане, ако не бяхме ние. Много им е мъчно на опозицията. Това е само благодарение на нашата воля. И двата потока са топ приоритет на ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира интерконектора Гърция-България заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

„Работата не е спряла, в срок сме. Строим и на гръцка, и на българска територия“, заяви Борисов.

„Ще елиминираме зависимост от един-единствен източник. Спазили сме всички изисквания. На българска територия за пръв път се строи с тръби, дълги по 12 и 18 метра“, разкри министър Петкова.

„Сега цената на газа е с 42% по-малко. Това ще остане в историята“, допълни Бойко Борисов. „Никога не сме стояли по-добре на газовата карта, както сега“, заяви енергийният министър.

„Въпреки пандемията строителството върви добре. Още машини идват тук за строежа. Всички работници, които работят на обекта стоят по 14 дни в карантина и после идват“, съобщи министър-председателят.

„Не сме изпадали във война, но тя сега ни сполетя – със страшна сила. В България най-гадното нещо е да се справиш. Това е голяма мъка – няма какво да кажат и само се обясняват“, коментира Борисов.

„Десетки хиляди на ден починали и заразени по света. Успяхме навреме и бързо да спираме огнищата. По 6-7 хиляди теста се правят на милион души. Никой не пита как успяхме в тази пандемия да правим облекла и маски“, допълни премиерът.

„Надявам се, че около 24 май ще отворим детските градини“, разкри Борисов.

„Как така без да ме питат, ми прехвърлят акции? Вие сте просто едни негодници. Акциите на „Левски“ не са на мое име. Не знам кой и какво подписва. Нито съм дал съгласие, нито са ме питали. Действието беше умишлено. Няма да ме вкарате в тази игра. Аз действам – правя газопроводи, магистрали. Това ми е работата, няма да се хвана на въпросите на Божков и Попов. Не искам акциите, те са на Сашо Диков, който ги разнася. Насила никой нищо не може да ти даде. Божков беше като всеки бизнесмен в България, когато неговите съдружници изнесоха информация“, отговори Бойко Борисов по темата за акциите на клуб „Левски“.

„Горанов никога не е криел, че е общувал с Божков. И аз съм. Нещо произлязло ли е от разговорите им? Някой закон да е променен“, попита министър-председателят.