Борисов за президента: Съчувствам на мъж, заобграден от Нинова и Манолова, ошашавиха го

0
192
Бойко Борисов Снимка: Novini.bg

Надявам се Макрон да ни се издължи за еврозоната, пакета „Мобилност“ и Шенген, каза премиерът

Премиерът гласува и на втория тур, като упражни правото си на глас в училището в Банкя. Борисов изрази съчувствие към президента заради факта, че бил обграден от много жени.

„Един мъж, обграден с Мая Манолова, Корнелия Нинова, Eлена Йончева… те го ошашавиха тоя човек, аз просто не му завиждам, това е чудо!“, възкликна пред репортерите Бойко Борисов. Коментарът му последва въпроса за това как гледа на идеята на Румен Радев да направи следизборна среща за недостатъците в Изборния кодекс.

„Пак ли е агитирал днес? То, явно е, когато само той победи, само тогава са били честни изборите“, добави Борисов. Попитан за какво е гласувал, премиерът каза, че е дал гласа си, „за да продължи София да расте все по-хубава и по-хубава“.  „Защото, когато аз станах кмет, Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата“, добави той. Премиерът припомни, че когато той е станал кмет на столицата, Искър е течала с различни цветове, като реката от приказката, а канализацията на града се е изливала в нея. „Сега рибарите си ловят риба и цялото дефиле е чисто“, направи сравнение премиерът. След което пожела успех на кандидатите на ГЕРБ на балотажа, при което беше упрекнат, че също като Радев, когото упрекна, че агитира, извършва агитация.

„Аз отговарям за моята си партия, той на коя партия е шеф!?“ запита журналистката Борисов. И добави, че това едва ли показва равноотдалечеността от партиите на един президент.

Премиерът коментира и репликата на френския президент, че предпочита бежанци от Африко пред български банди: „Мисля, че той разбра и се надявам сега да ни се издължи и за Шенген, за пакета „Мобилност“, за чакалнята за еврозоната.“ Борисов и поясни, че въпреки всичко в понеделник ще бъде изпратена протестна нота от българска страна.