Борисов: Инвестирахме над 6,6 млрд. лв. повече за доходи и пенсии спрямо 2017

0
26
Снимка: фейсбук

Това заяви премиерът при посещение в Ямбол

Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на посещение в Ямбол, цитиран от Нова тв.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше с премиера, заяви, че през четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв., което е ръст от 37,23 %.

За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително учителите, полицаите и лекарите, са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 %.

„Местната и централната власт работят в пълен синхрон“, отбеляза още Борисов и изтъкна подкрепата на правителството на българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете.

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца. Съоръжението ще обслужва цялото население на областния град. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства.