Борисов инспектира инфраструктурни обекти във Враца

0
8
Снимки: фейсбук

Спортната зала в града ще е готова до края на годината

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Враца Калин Каменов инспектират строителството на булеварди в града, както и новата спортна зала във Враца.

Обектът е част от проект за разкрасяването на Враца, който е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП „Региони в растеж“. Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината.
Строителните дейности са на стойност 2 245 585 лева. Застроената площ ще бъде 1 845 кв.м, а общо застроената площ ще е 2216 кв.м, като застроеният обем ще бъде 16 000 кубични метра.

„Благодарение на финансирането сега момичетата от женския волейболен отбор не се преобличат пред публиката, а вече имат съблекални. Ремонтът ще ни позволи да имаме и женски професионален волейболен отбор. Останахме и в А футболна група, тази година отборът „Ботев“ Враца прави 100-годишен юбилей и за празника ще има завършен футболен стадион“, съобщи кметът на Враца в джипа на премиера.

„Благодарим ви за всичко, което правите за нас“, с тези думи се обърнаха към премиера събрали се жители на града пред спортната зала. Борисов присъства и на тренировка на мъжкия волейболен отбор в залата.

Заедно с премиера и кмета на града е и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.