Борисов: Както Радев каза, в неделя, като теглим чертата, ще видим кой има право да говори от името на народа /видео/

0
233
Снимки и видео: фейсбук

ГЕРБ и СДС са заедно срещу децата на комунистите, които станаха демократи, каза премиерът в Белово

„ГЕРБ и СДС действаме заедно, защото децата на баш комунистите станаха сега демократи и искат да говорят от името на дясното. В неделя, както Радев каза, като теглим чертата, ще видим кой има право да говори от името на народа. Кой ще е първи и как ще ни подредят хората“. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на обиколка в Белово. Повод за думите му стана среща с възрастен гражданин, който се спря при премиера и обясни, че е учител, създал местното СДС и демократ по убеждения.

Повод за посещението в Белово бяха ремонти на инфраструктура, канализация и водопроводи в района. С Борисоя бяха министърът на външните работи Екатерина Захариева, министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Ненков.

„Преди вие да дойдете на власт, в Белово нямаше нито една спортна площадка, сега има 11. Ремонтирано е училището, върви саниране на сгради“. Това заяви инж. Костадин Варев, кмет на общината. Укрепва се и реката, прави се пътя Пазарджик-Белово, който е 56 км. „Защо кметовете само искате, като викате, че асфалт не се яде“, попита министър-председателят.

Зам.-министър Нанков поясни, че с държавно финансиране ще се подмени водопроводната мрежа. Вече има решение и на общинския съвет за консолидирането на ВиК дружествата в региона. До подобно решение узрели и във Велинград.

Борисов напомни, че всеки ден се купува ремдисивир и ваксини. Отново благодари на евролидерите за солидарността, като поръча на Екатерина Захариева да се обади на колегите си от 19 държави, които са помогнали на България да получи над 1,2 милиона ваксини.

„Просто не сме толкова гласовити. Ако бяхме опозиция, сигурно щяхме да сме 3 пъти по-гласови“, каза Борисов. Поясни, че в понеделник–вторник вече ще е ясно как са ги подредили хората на вота.

Премиерът поднесе съболезнования към лидера на опозицията Корнелия Нинова, чиито съветник на кабинета почина днес.