Борисов към Ердоган: Високо ценим приноса на Турция по въпросите на миграцията

0
31
Бойко Борисов и Реджеп Ердоган

С президента обсъдихме разширяването на двустранното политическо и икономическо сътрудничество, каза българският премиер

Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор в областта на миграцията, сигурността, борбата с тероризма, енергетиката, селското стопанство, написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си във bейсбук след срещата му с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган.

„Партньорството между България и Турция се основава на принципите на добросъседство и взаимно уважение. С президента Реджеп Таип Ердоган обсъдихме разширяването на двустранното политическо и икономическо сътрудничество“, каза още Борисов.

По време на срещата Борисов заяви, че високо оценява приноса на Турция по въпросите с миграцията и прилагането на съвместната Декларация между ЕС и Турция от март 2016 г.

Двамата обсъдиха и ситуацията в Близкия изток. Българският премиер изтъкна, че проблемите могат да се решават само с диалог и мир.

Министър-председателят е в Турция, където присъства на официалната церемония за откриването на газопровода „Турски поток“.