Борисов нареди на шефа на АПИ: Заставаш на площада във всяко село около София и викаш като глашатай „Няма да има винетки“

0
646
Шефът на АПИ Георги Терзийски Снимка: БНР

Защо ми правите такива номерца, попита премиерът

Премиерът Бойко Борисов се скара на шефа на АПИ Георги Терзийски заради винетките за пътищата край София в началото на правителственото заведание. Реакцията му е по повод появилите се информации, че движението по пътищата до Кремиковци, Панчарево, Нови Искър и Банкя ще се плаща. Това изкара и хора на протест.

„Шефът на АПИ тука ли е? Защо ми правите такива номерца? Как можете да изкарате на улиците хората? На изборите гласуваха ли? Репетирате ли дали ще ви оправя днеска или какво? Провокирате ме дали да го направя много бързо или до следобед?”, обърна се Борисов към Терзийски.

Премиерът, видимо разгневен, продължи обръщението си към шефа на АПИ: “Във всеки център на населеното място около София заставаш и викаш като глашатай: „Няма да има винетки“, заключи Борисов.

По-рано днес от АПИ обясниха, че досега няма глобени и няма да се глобяват местни жители, които карат без винетки, докато се подпише споразумение с общината кои пътища да бъдат освободени от такси.