Борисов: От днес ще спя с пистолета до главата, щом ми влизат спалнята. Нашите противници удариха дъното. Видяха, че на избори не могат да ни бият

0
242
Снимка: фейсбук

Президентът ме следи с дрон, твърди премиерът. Омразата към нас започна със закупуването на самолетите F-16, коментира министър-председателят

„Нашите политически противници днес удариха дъното“, каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг. Той коментира снимки от спалнята му, публикувани в социалните мрежи. На кадрите се вижда как той спи на леглото си, а на нощното му шкафче има пачки с пари, злато и пистолет.

„То не бяха тоалетни, спални, манипулации. По-скоро въпросът е защо сега се прави, а не преди изборите? Защото юли месец е важен месец, очакваме да отпадне механизмът, България върви уверено към влизането в еврозоната, което значи и парична независимост“, каза премиерът.

„Станахме неугодни, когато извадихме България от една орбита и я пратихме директно с придобиването на F-16 в истинската евроатлантическа общност. Оттогава се появи омразата – много ярка, много силна“, каза още Борисов.

„Какво получаваме – компромати. В учебниците на КГБ пише, че когато създадеш един компромат, трябва да е такъв, че да отвратиш героя от компромата“, заяви премиерът.

„Подреждат, монтират, правят, струват, има цели звукозаписни студия създадени. На форума в Давос ни демонстрираха как се прави това. Как от едно мое подобно изказване – правят, струват, подреждат, прикачват на един, втори телефон“, коментира Борисов.

„Идват заплахи от държавния глава, който трябва да бъде обединител на нацията, който бе уличен, сега искат мен да ме вкарат в калта. Нито ще ме откажат, нито ще се спра“, категоричен е Борисов. „Това са необратими процеси – банковия съюз. Това страшно ги притеснява“, посочи той.

„Ние сме жертва, а не инициаторите на всичко това”, каза още министър-председателят за компроматите. И допълни, че „те се изготвят на първо място от президента Радев, от БСП, Мая Манолова, Цветанов, Слави Трифонов и всичките ДСБ-та по земните кълбета“.

„Радев ме следи с дрон, който му е подарен от Китай“, заяви още Борисов.

Според него компроматът е нагласен още преди година, тъй като тогава мокетът в спалнята му бил такъв, какъвто е на снимките. „Оставаше само едно малко момченце да има до мен на спалнята”, каза още премиерът.

Борисов заяви, че политическите му съперници прибягват до подобни прийоми, защото „видяха, че на избори не могат да ни бият”.

Той говори и за изтеклия преди дни запис, за който се твърди, че е телефонен разговор между него и неизвестен събеседник. „Всички от ГЕРБ са от 20 години с мен и могат да кажат дали пия, камо ли да фъфля”, заяви Борисов. И допълни: „Опитаха се да пуснат компромат и за Цвета Караянчева, та тя да си тръгне. Тя е една от малкото, които се карат с мен. Очакваха с компромати да си тръгнат тя и цялата кърджалийска организация“.

„Бенатова идва, снима цялата спалня, прави интервю там“, каза още премиерът, като посочи, че снимките в Бояна са преди европейските избори, когато там е събирал своите хора от ГЕРБ. Той намекна, че може да е заснето и от негов съпартиец. Кабинетът, спалнята и тоалетната са на един етаж, всички си ходеха нагоре-надолу. Бенатова прави филм, си спомням, знае, че има каса, не нощно шкафче. Виж как звучи – злато, евра, направо отвратително!“, изумен е Борисов.

По адрес на Цветанов, негов вече бивш заместник в партията, който днес хвърли партийния билет, Борисов се възмути: „До вчера викаше зад гърба ми „победа“ и че ГЕРБ е най-силната партия, а сега всичките зад гърба ми били боклуци“, изригна Борисов.

„Това ли е спалнята? Ами, това е спалнята, ама тя е била и при Станишев, и при Орешарски, и при всичките. Що ми е пистолет до главата?!“, заяви Борисов. „Да, притеснен съм, защото, когато спя, съм беззащитен. Дали изобщо ще остана там. Човекът има своето лично пространство. Как така ще ме снимат, като спя? Ами, ако хъркам? Това ли е свободата, демокрацията“, каза той.

„Имам си пистолет и не се разделям с него. Но не го държа до главата си, докато спя. От днес обаче ще започна да спя с пистолета до главата си“, сподели премиерът. И допълни: „Аз, като всеки нормален човек, имам живот, не съм стерилен“. На въпрос дали се притеснява за сигурността си, Борисов отсече: „Вече да”.