Борисов: На 14 декември може да отворим детските градини, на 21-и отваряме всичко /видео/

0
52
Снимка: фейсбук

Дотук над 1,1 млрд. лева са влезли в мерките срещу COVID-19, каза премиерът в завод за хляб

„Дотук над 1,1 млрд. лева са влезли в мерките срещу епидемията“, каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в завод за хляб край Съединение. „Най-добрата кризисна мярка е отварянето. Няма как да не се работи, а някой да плаща 80/0. Много е популистко. На 14-и, ако цифрите са такива, ще отворим детските градини и яслите, но това е под условие. На 21-и пускаме и другото“, каза Борисов.

Трябва да свикнем, че излизаме от пандемията, каза Борисов и добави, че скоро ще има ваксини. Премиерът поясни, че докато върви пандемията трябва да имаме пари, за да се финансират мерките. По думите му докторите се научили да лекуват новото заболяване. Борисов предупреди, че финансовата криза ще е голяма, ако се продължава така.

Собственикът на фирмата заяви, че ако не са били тези мерки, е трябвало да затвори завода. Борисов заяви, че сега, докато върви пандемията, трябва да се подпомага бизнеса, а след това да се работи на пълни обороти.

Заедно с него бе и социалният министър Деница Сачева, чието ведомство разработва именно мярката 60/40 в помощ за бизнеса по време на пандемията.

На Борисов бе показано как се замесва хлябът, как се пече и пакетира. Сред асортимента на завода е и арабският хляб, както и арабски питки. Премиерът пък по традиция попита служителите дали им плащат добри заплати. От завода поясниха, че ползват част от мерките в подкрепа на бизнеса и ги подкрепят. Имат дистрибутори из цялата страна. Собственикът на хлебозавода благодари на Борисов и Сачева за мерките, в момента във фирмата има 620 служители.