Борисов: Не искам да влизам в играта на човек с 18 обвинения и червена бюлетина в Интерпол

0
47
Васил Божков Снимка: Novini.bg

Божков напада Севделина, защото я харесва, коментира премиерът

Васил Божков и Цветан Василев са клиенти на правосъдието, не са наши. Повече няма да се занимавам с Божков. Няма да отговарям на човек с 18 обвинения. Червената бюлетина на Божков се вижда на сайта на Интерпол, заяви премиерът Бойко Борисов днес, след като инспектира третата линия на софийското метро.

„Това им е играта на тези хора“, каза Борисов след новите публикации в социалната мрежа на бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай. „Не искам да им влизам в играта. Ние фантастични неща сме направили – за сто години напред. Тези неща не са правени, защото не са могли“, каза още премиерът.

Севделина върши страхотни неща, посочи премиерът по повод поредната атака на Божков – този път срещу ръководителя на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова. Запитан защо Божков я нападна, премиерът отговори кратко: „Защото я харесва“.

На въпрос дали е разговарял за Цветан Василев със сръбския президент Александър Вучич, който преди дни беше у нас, премиерът отрече. „Има процесуално-следствени действия, тези хора са клиенти на правосъдието, а не наши“, добави Борисов.