Борисов: Не съм момиче да си пазя есемесите. Аз правя заводи, а не война

0
119
Снимка: архив

Ако е Борисов, е лош, а ако е Радев – това вече е нападение, каза премиерът по повод есемесите на двамата с бизнесмена Пламен Бобоков. Усилваме болниците, така че да свикваме да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения, каза той

„Аз не водя война. Аз правя заводи. Правя пътища. Правя суперкомпютри“, обясни премиерът Бойко Борисов в Пазарджик, след като медиите го засипаха с въпроси за чатовете на президентския екип и напрежението между институциите, съобщи DarikNews.

„Не съм момиче да си пазя есемесите! Явно някои, които се имат за мъже, са далеч от мъжете – да си пазят есемесите. Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов, е лош, а ако е Радев – вече това е нападение“, направи паралел той за оповестяването на есемесите на двамата с Пламен Бобоков.

„Не виждам абсолютно нищо лошо“, коментира той за лобирането. Няма държавен глава, при който да съм бил и да не са му занесли бележка. Нито е укоримо, нито е наказуемо. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш – аз съм девица“, каза по адрес на Румен Радев министър-председателят.

„Аз не съм адвокат, не искам да коментирам. Не е важно аз какво съм направил. От сутрин до вечер всеки се оправдава с мен, ама аз не съм крил, че познавам целия бизнес. Това не е проблем, проблемът е в това, че обвиняват само другите“, каза Борисов по повод лобирането от страна на Бобоков през президентската институция. Според премиера е нормално Бобоков да се интересува кой ще е посланикът в Нигерия, защото има бизнес там. Борисов припомни, че и той го е водил в свои делегации по време на пътувания и винаги е гледал да помага на бизнеса – в Узбекистан, помагал му за инвестиции в Румъния, Турция и смята, че това е нормално. Един има бизнес в Нигерия, нормално е да се интересува кой ще е посланик. Това не е укоримо. Какво лошо има, защо се оправдават?“, чуди се Борисов.

„Проблемът е, че преди няколко седмици президентът Радев каза – недопустимо е да се извадят чатовете с едрия бизнес. Това е недопустимо! Затова е толкова гузно в ситуацията сега. Това всичкото само ни отдалечава от голямата цел. Голямата новина днес е тоя завод, новите 1000 работни места“, категоричен беше Бойко Борисов. „Всеки има право на лош вкус“, вметна по този повод кметът на Пазарджик. Двамата заедно с премиера разгледаха и откриха нова складово-логистична и производствена база на фирма „Ариете Логистикс“ ЕООД в Пазарджик.

От ръководството на базата обясниха, че става дума за инвестиция за около 20 млн. лева, ще се складират и шприцоват дребни детайли и асортименти за автомобилната индустрия. „Нека има производство“, каза Борисов. „Ние им показваме, ама тях не ги интересува“, ядоса се премиерът

„Аз не участвам в него /б.р. – сериала/“, заяви пред репортерите Борисов, които продължиха да му задават въпроси за ежедневните чатове. „Ами да говори“, каза той по адрес на президента и неговите обвинения към управляващите. „Те хората виждат – ей това е, което ние правим – нов завод!“, пак парира темата Бойко Борисов.

Сутринта премиерът е имал среща с националния оперативен щаб.

Усилваме болниците, така че да свикваме да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения, каза Борисов. Той подчерта, че новата мярка 60/40 е с огромен финансов ресурс – над 1 млрд. лв., но това не може да продължава безкрайно. Затова се радваме, че икономиката започва да работи, заяви премиерът.

Радвам се, че българите са толкова дисциплинирани в чужбина. Като влязат в България започват оплакванията, коментира той и пътуванията в Гърция, като подчерта, че у нас няма такива изисквания за декларации.