Борисов: По-добре да ме намразят, но трябва да бъдем дисциплинирани още 2-3 седмици

0
44
Бойко Борисов

Когато двама се карат – виновен е по-умният, каза премиерът по адрес на президента Радев

„Ние първи въведохме строгите мерки. Някъде започнаха да говорят за отхлабване на мерките, но това отхлабване предстои след няколко седмици. Това е някакво обозримо бъдеще, вид психотерапия. Никой не може да каже какво ще се случи. Себастиан Курц каза, че евентуално след 2-3 седмици ще пуснат малките магазинчета. Ама ние малките магазинчета не сме ги затваряли“, коментира днес пред репортери премиерът Бойко Борисов кризата с коронавируса.

„Хората са дисциплинирани – ходят с маски на работа, до магазините. Давам тема за размисъл – какъв ред и дисциплина да създадем, за да ползваме планините и парковете. Но това да не доведе до това, което беше“, заяви Борисов.

„Не мога да отговоря на въпроса кога ще се завърне нормалния живот. Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в този пик. Ние не сме в платото, за да разпуснем мерките. Ключовата дума е лекарство. Имаме ли – въобще няма да питам щаба“, каза премиерът.  Борисов ще има среща със Светия синод утре и тогава може да се предвидят какви ще са мерките около празниците.

„По-добре да ме намразят, но трябва да бъдем дисциплинирани още 2-3 седмици. С българския народ не си играем на жмичка. Не сме изградили барикади, а КПП-та, които да напомнят, че трябва да има дисциплина. Разчитаме на самосъзнанието, не е геройство да заобиколиш през нивата“, допълни Борисов.

„Когато двама се карат – виновен е по-умния. Повече няма да коментирам президента Радев, заяви премиерът изказването на президента Румен Радев.