Борисов припомни: Перник 4 г. е управляван от ГЕРБ, а 26 – от БСП

0
118
Бойко Борисов

Отговорност за проблема с водата да се търси от всички, настоява премиерът

Премиерът Бойко Борисов, който отново е на инспекция в засегнатия от водна криза Перник, заяви, че трябва да се търси отговорност от всички.

„Ако погледнем последните 30 години – само в последните 4 г. Перник е управляван от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала БСП. И аз съм съгласен да търсим отговорност, но от всички. Да се види и как са приватизирани големите мощности на Перник“, коментира той в профила си във Facebook.

По думите му, ако държавата или общината бяха получили пари за своите капиталови мощности по време на приватизацията, сега нямаше да вземаме пари от държавата.

„Тук политика няма. Важното сега е да се работи по магистралния водопровод, по пречиствателната станция – новата и старата, и да помогнем на Перник с подмяната на водопровода“, заяви още премиерът.

Вчера стотици перничани излязоха на гражданско шествие заради водната криза в града и околните села. Шествието премина през центъра на града до площад „Кракра“, където бяха огласени исканията на хората. Сред тях са търсене на отговорност от виновните за водната криза в Перник, съд и присъди на всички ръководни длъжностни лица, довели града до тежката ситуация, спешен избор на нов управител на „ВиК“. Хората  увериха, че ако след 6 януари не се вземат видими мерки, ще направят протест в столицата.