Борисов: Родителите на сегашните демократи тогава ни смазваха. Виц не можеше да кажеш за бай Тошо или за партията

0
480
Бойко Борисов Снимка: архив

Недоволни винаги ще има, коментира протестите премиерът

„Недоволни винаги има. Щом могат да си изразят мнението, значи има демокрация. Родителите на сегашните демократи тогава ни смазваха. Буквално ни смазваха. Виц не можеше да кажеш за бай Тошо или за партията. За вицове арестуваха“, коментира премиерът Бойко Борисов протестите.

Министър-председателят посети Габрово заедно с вицепремиера Томислав Донев.

Борисов съобщи, че кабинетът ще отдели допълнително 460 млн. лв. за здравеопазване през следващата година, а финансовата подкрепа от 1000 лева за медиците на първа линия ще продължи.

Премиерът апелира към кметовете да продължават да вземат необходимите мерки. Не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система, коментира министър-председателят и допълни, че затова са предвидени и повече средства за здравеопазване в следващия бюджет. Според него е важно да се пази и психическото здраве.

Предполагам как се чувстват хората, като гледам как се затваря Мадрид например, представете си да излезем и да затворим София в пълна карантина – не ни минава и през акъла, коментира той. Въпреки че сме заявили, че няма да го правим, хората все пак това ги тревожи, отбеляза премиерът. Главоломно се вдига ръстът по цяла Европа, затова е важно да се обяснява какво правим, за да преминем през този ужас, посочи той.

Борисов започна обиколката си из региона с посещение на новия храм в Габрово „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“, съобщава DarikNews.