Борисов: Скалата в „Железница“ се е срутила от дъждовете. Карат тримата ранени работници във ВМА

0
26
Снимка: фейсбук

Толкова са заседнали в тресавището, че вече не могат да говорят за лобизъм, коментира премиерът критиките на президента Радев към прокуратурата

Проливните дъждове са вероятната причина за срутването на скалата в тунел „Железница“, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на инцидента, където днес пострадаха трима работници.

Заедно с премиера бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Борисов допълни, че към момента версията е, че от дъждовете скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика са паднали. Работниците казват, че са били предпазени с каски. Прокуратурата ще направи проверка, допълни премиерът.

„Българите не си дават сметка колко сложно съоръжение е това“, каза още Борисов.

И тримата пострадали работници, чийто живот е вън от опасност и са в стабилно състояние, ще бъдат лекувани във ВМА, стана ясно от думите на шефа на болницата ген. Мутафчийски, който заедно с премиер Бойко Борисов разговаря с медиците от болниците в Благоевград, в които са настанени пострадалите.

Борисов коментира и твърденията на президента Румен Радев, че прокуратурата се превръща в политически играч.

„Толкова са заседнали в тресавището, че вече не могат да говорят за лобизъм. Колкото по-бързо спрат да говорят и да търсят вината в другия и погледнат своята къщичка, толкова по-добре за тях“, заяви премиерът.