Борисов: Щетите, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес

0
106
Бойко Борисов

Премиерът почете жертвите на комунистическия режим

Премиерът Бойко Борисов почете жертвите на комунизма във фейсбук.

„Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият „Народен съд“, който нито е народен, нито е съд – дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията. За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е „необходимо и неизбежно правосъдие“. Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи“, написа премиерът.

„Затова се радвам, че усилията ни дадоха резултат и десетокласниците вече изучават историята на комунизма в България. Само обективното познаване на миналото може да ни даде нужните поуки за бъдещето. Днес страната ни е уважаван член на ЕС, който е гарант за спазването на човешките права и демократични принципи“, отбелязва Борисов.

„Безспорно – хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес! Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи – унижение и унищожение на политическите противници. Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това. Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!“, завършва постът на премиера.