Борис Джонсън ужасен от масовото убийство в камиона

0
62
Камионът ковчег, заснет от дрон.

Труповете са на 38 възрастни и един тийнейджър, не е ясно каква националност са. Британската полиция твърди, че тирът е пристигнал от България

Британският премиер Борис Джонсън е „ужасен“ от откриването на телата на 39 души в контейнер на камион в индустриалната зона на град Грейс, източно от Лондон, предава AFP. „Ужасен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получавам редовни актуализации и вътрешното министерство ще работи в тясно сътрудничество с полицията в Есекс, докато установим какво точно се е случило“, заяви министър-председателят в „Туитър“.

Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс, като са се договорили да следят заедно случая. Към момента още не може да бъде потвърдено дали намереният камион е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време. Според първоначалните данни телата са на 38 възрастни и на един тийнейджър.

Шофьорът е бил арестуван. Според британски медии той е на 25 години и е от Северна Ирландия.

„Вярваме, че камионът идва от България и е влязъл в страната през уелското пристанище Хоулихед в събота, 19 октомври. Работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, за да разследваме инцидента“, каза Андрю Маринер, главен началник на полицията, съобщиха британски медии. Полицията заяви, че са сигнализирани от Бърза помощ малко преди 1,40 ч след откриването на контейнер за камиони с хора вътре в индустриалния парк „Уотърглейд”.