Бременна жена почина в болница ден преди да роди, прокуратурата разследва случая

0
46
Снимка: Pixabay

29-годишната Джеврие Юнуз не е имала никакви проблеми по време на бременността

Окръжната прокуратура в Силистра е започнала разследване на случай с починала бременна жена.

Рано сутринта на 5 октомври 29-годишна Джеврие Юнуз от село Водно, община Дулово, се почувствала зле. Това било третата й бременност. Съпругът й подал сигнал на спешния телефон 112. С линейка младата жена била отведена в спешния център в град Дулово в изключително тежко състояние.

Веднага, след като жената пристигнала, медиците пристъпили към реанимационни дейности. Въпреки положените спешни професионални грижи от страна на медиците жената починала.

Бременната трябвало да роди днес, 6 октомври, като планираното раждане щяло да бъде с операция.

По образуваното досъдебно производство, възложено на следовател от Окръжния следствен отдел в Силистра, се разпитват свидетели. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза на починалата бременна жена.

Джеврие Юнуз очаквала момченце. Наблюдаващият я гинеколог д-р Любомир Минков заяви пред „24 часа“, че тя не е имала никакви проблеми по време на бременността. Леко минали и предходните две бременности. Жената има две момиченца – на 5 и на 2 години.

Терминът на Джеврие бил на 12 октомври, но тъй като предишните раждания са били чрез секцио и третото раждане трябвало да е чрез операция. Затова Джеврие трябвало да бъде приета в болницата в Дулово вчера и днес да бъде оперирана, допълва още д-р Минков.

В понеделник около 4.20 часа обаче бременната жена се оплакала на съпруга си, че ѝ е прилошало. „Линейката от Дулово дойде за 5-10 минути, но на мен ми се сториха 60“, разказва Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие, цитиран от „24 часа“.