Българката запалила дома си в Италия, за да прикрие убийството на детето си

0
206
Снимка: Pixabay

Жената може да получи до 30 години затвор

38-годишната българка, която бе арестувана тази сутрин от полицията в градчето Фермо, на адриатическото крайбрежие на Италия южно от Анкона, е обвинена, че е запалила дома си, за да прикрие убийството на детето си.

Другото момиченце на българката и на мъжа, с когото тя живеела на семейни начела, е предадено на социалните служби в областта Марке.

Трагедията се разиграва на 8 януари, когато призори сънародничката ни алармира пожарната и полицията във Фермо за избухналата в дома й огнена стихия. Силите на реда пристигат на местопроизшествието след броени минути и намират жената пред жилището с малката й дъщеря на ръце, увита в одеяло, пише „Монитор“.

Българката обяснила на огнеборците и полицаите, че прекарала нощта сама с децата си и за съжаление не успяла да изнесе другата си дъщеря, която починала от задушаване. Версията й била приета безрезервно както от хората на силите на реда, така и от местната общественост във Фермо, която изпратила петиция до кмета да предостави общинско жилище на нещастното семейство.

Прокурорката в местния съд Франческа Перлини обаче разпоредила аутопсия на трупа на загиналото момиченце и резултатът от нея оборвал в редица пунктове версията на българката. Така например лекарите-патолози установили, че детето починало много преди да се развихри пожарът, по останките му били намерени кръвни съсиреци, които говорели за нанесен жесток побой, не бил достоверен и посоченият от жената източник на пожара.

Накрая прокурорката Перлини заключила, че шестгодишното момиченце е било убито от майка си, след което тя самата подпалила дома, за да прикрие следите от зловещото престъпление.

Предстои да бъде насрочен процес срещу майката детеубийца, на който тя може да получи до 30 години затвор.