Вадят фирмите на Божков от Конфедерацията на работодателите и индустриалците

0
117
Николай Вълканов Снимка: Канал 3

Той постъпи много некоректно, казва зам.-председателят й Николай Вълканов по повод „паметната бележка“, който укриващият се в ОАЕ хазартен бос публикува във фейсбук

Зам.-председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ Николай Вълканов е предложил фирмите на Васил Божков да бъдат извадени от организацията. Това съобщи той пред NOVA. Причината е, че в работодателската организация не могат да членуват фирми, които имат задължения към бюджета.

„Г- н Божков е постъпил много некоректно и много неправилно. Това е нещо, което не би трябвало да го прави. Както знаем, той има договор с Нова телевизия от 2012 г., дори и за по-големи суми. Аз като зам-председател на КРИБ внесох предложение в Управителния съвет на КРИБ фирмите на г-н Божков да бъдат извадени като членове на КРИБ“, каза Николай Вълканов относно паметната бележка, която Васил Божков публикува във Facebook профила си в понеделник.

Тя е от среща, която провел със собственика на „Адванс Медиа Груп“ Кирил Домусчиев на 10 юли миналата година. Бележката съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросния разговор му е оказан натиск да подпише рекламен договор.

„В КРИБ не могат да членуват фирми, които имат задължения към бюджета, които не плащат осигуровки на работниците си. Имали сме други такива случаи и сме ги изключвали. В КРИБ членуват само фирми, които нямат задължения“, продължи той.

По думите му изваждането на фирмите на Божков така или иначе е трябвало да се случи по устав, тъй като има доказани 700 млн. задължения. „Този случай ме накара да взема това решение по-бързо“, посочи още Вълканов. „За нас е важно какви хора членуват при нас“, категоричен бе той.