Гешев: Дестабилизацията на държавата устройва Божков, Василев, Прокопиев и Донев

0
326
полиция
Иван Гешев

Това е стратегия на хора с пари, казва главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев коментира последните компромати в държавата, насочени срещу властта. Той визира и лицата, които стоят зад цялата стратегия за дестабилизация на държавата. Според Гешев това са обвиняеми и подсъдими олигарси, които искат да дойдат на власт.

„Това е стратегия на хора с пари. Това, което виждам последните дни, е генериране на постоянни скандали. Аз не казвам дали са верни, или не, това е от компетентността на конкретния наблюдаващ поркурор.

Но за мене ясна е целенасочена съзнателна стратегия и тя е една – дестабилизация на държавата, съответни избори, политическа конфигурация, която устройва обвиняемия Божков, подсъдимия Цветан Василев, подсъдимия Прокопиев, подсъдимия Огнян Донев и един куп други подсъдими, която да им върши работа за съответни законодателни промени и унищожаване на прокуратурата. Това е крайната цел, която минава през нов политически проект, нова политическа конфигурация, каквото правеше Цветан Василев“, каза главният прокурор, цитиран от DarikNews.

„След като можем да повдигнем обвинение на Божков, това означава, че не ни притеснява нищо. Не се притесняваме да разследваме всеки за всичко, заяви Гешев.

„Трябва да е ясно, че повечето хора, към които се насочи прокуратурата, са най-богатите хора в България. Те разполагат с медиен ресурс, политически ресурс, огромен финансов ресурс, с който могат да си позволят всичко. Логично е и е естествено прокуратурата, включително и някои други държавни институции, да бъдат подложени на натиск. Предварително не оправдавам абсолютно никого“, подчерта Гешев.