Валери Симеонов: Има много голям риск с отварянето на детските градини и отпадането на мерките

0
25
симеонов
Валери Симеонов

Страхувам се да не стане това, което става в Швеция, Великобритания, Щатите, казва лидерът на НФСБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов сподели, че е леко скептичен към ускореното отпадане на мерките у нас и определи като „особено опасно отварянето на детските градини“.

Има много голям риск с отварянето на детските градини и отпадането на мерките, надявам се да бъдат достатъчно добре обмислени. Ако някое дете е носител на вируса, не знам какво ще стане в семействата им, заяви Симеонов пред БНТ.

Той каза, че се страхува да не стане това, което става в Швеция, във Великобритания, в Щатите.

За намаленото ДДС за заведения Симеонов каза, че държавата дължи някакъв определен реверанс, за да се даде възможност браншът да заработи. По негово мнение именно браншът на ресторантьори и на собственици на заведения е бил съсипан от заповедта на министър Ананиев и те трябва да бъдат компенсирани.

Лидерът на НФСБ е на мнение, че оперативният щаб не е изчерпан, защото взел навременни мерки за ограничаване на заразата от коронавируса.

Той засегна и темата за държавните бензиностанции. По думите му има логика, „защото всички ние сме потърпевши от високите цени на горивата“. „В България действат други неикономически и непазарни цени на горивата. Трудно се установява картелът, но определено го има“, смята той.

Според Валери Симеонов се очертава сериозен проблем с Украйна във връзка с правата на българската общност в Украйна. Той заяви, че сме получили информация, че българският район в Украйна ще бъде „нацепен“ на пет части. Това ще обезличи българският център и ще бъде много тежък удар върху цялата наша диаспора. Симеонов е подготвил декларация, с която българският парламент ще изрази своето несъгласие.