Велислава Дърева: И Живков не си е позволявал това, което Нинова направи на конгреса на БСП

0
114
Велислава Дърева

Цялото интелектуално ядро на Националния съвет бе отрязано като по заповед, казва журналистката

„И Тодор Живков не си е позволявал това, което бе направено на 50-ия конгрес на БСП – чистка, наказателна акция, при която цялото интелектуално ядро на Националния съвет бе отрязано като по заповед.“ Това заяви Велислава Дърева пред БТВ.

„Ако всеки, който мисли критично и е на различна позиция от ръководството, бива наричан изменник, враг, предател, а мантрата е и че всички критици били купени от ГЕРБ, това е зле за партията“, заяви Дърева. Според нея има разчистване на опозицията, а не подмладяване на партията. Така тя отхвърли твърденията за генерационната революция в БСП.

„Не познавам Теодора Овчарова, дори не знам как изглежда“. Така Дърева отговори на въпроса защо дъщерята на Румен Овчаров има повече гласове на конгреса от нея при вота за членове на Националния съвет. „Овчаров винаги е бил сивият кардинал, Ришельо в БСП“, заяви още журналистката и доскорошен член на червения пленум.
Проблемът е, че на конгреса никой не се занимаваше с политика. Целта беше да се прочистят определени хора и тя бе постигната.

Според Дърева исканият от Нинова ежемесечен отчет на евродепутатите от БСП и съгласуване на действията им с „Позитано“ 20 е невъзможно, защото депутатите в ЕП, както и тези в националния парламент, имат свободен мандат и право да изразяват волята си. „Не си представяйте как ще тичат на килимчето. Депутатите не са собственост на една партия, на един вожд“, добави тя.