Весо Брадата и бившата мис България Ивайла Бакалова задържани на Калотина

1
219
Снимка: МВР

Собственикът на ресторантите „Воденицата“ и „Лебеда“ разследван за изнудване и лихварство

Известният ресторантьор Веселин Денков-Весо Брадата и неговата половинка – манекенката Ивайла Бакалова, са арестувани на ГКПП Калотина. Те са идвали от Италия, където са били на почивка.

Весо Брадата е разследван за изнудване и лихварство. Смята се, че той е началникът на Иво Пифа и Атанас Мечев-Наско Гаргата, които в края на миналата седмица също бяха арестувани по разследване за лихварство.

Весо Брадата плаща на професионални протестъри, които да бутат кабинета на Бойко Борисов, съобщи Lupa.bg., като се позова на свои хора в МВР. По оперативни данни собственикът на култовите ресторанти „Воденицата” и „Лебеда” давал пари на вандали, които да ескалират народното недоволство.

Весо Брадата обаче, пословичен със своята пестеливост, не давал свои пари за свалянето на кабинета. Пачките идвали от бизнесмена беглец Васил Божков, пише Lupa.bg. Хазартният бос давал сериозни суми на определени групировки, които да пласират свои хора сред протестиращите, за да може народният гняв да се изроди до улично меле, гарнирано с кръв, строшени глави и много арестувани.