Вицепремиерът Дончев: Президентът Радев използва скверна технология за трупане на политически дивиденти

0
1010
Томислав Дончев

Досега не сме видели нито една негова стратегия за развитието на България, имаше само гръмки изказвания, коментира социалната министърка Деница Сачева

Президентът Радев използва скверна технология за трупане на политически дивиденти, каза вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в парламента по повод критиките на държавния глава към бюджета.

Оценката на Радев, че бюджетът е „след мен и потоп“, не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция, напротив – България ще продължи да е сред държавите с най-нисък дълг и един от най-ниските дефицити, готови сме да изпълним бюджет 2021.

Хубаво в политиката е човек да се изказва цветно, но когато казваш обратното на това, което се случва, това няма нищо общо с изкуството да критикуваш, посочи Дончев.

Кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии – болните, лекарите, полицаите, служителите на РЗИ? Не мисля – това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти, добави вицепремиерът.

Социалният министър Деница Сачева също заяви, че кабинетът не приема критиките на държавния глава.

„До този момент не сме видели нито една негова стратегия за развитието на България, имаше само гръмки изказвания“, каза Сачева. И определи изразите на недоволство към предприеманите от правителството мерки като „поредното политическо заяждане“.