Водещи лекари: Молим ви, останете си вкъщи!

0
72
Снимка: Pixabay

С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава, каза д-р Асен Меджидиев от Българския лекарски съюз

Водещи лекари отново призоваха хората да си останат по домовете, за да се предотврати разпространението на заразата. На брифинга на оперативния щаб те помолиха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си, а не от храмовете.

„Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват“, обяви директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични, а в спешната болница почти всички пациенти са в тежко състояние. „Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас“, посочи директорът на „Пирогов“.

Д-р Асен Меджидиев също призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи въпреки празниците и хубавото време. Според него мерките в България са най-добрите, но трябва още дисциплина.

„Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки“, заяви той и предупреди, че ако не спазва добра дисциплина както в началото, ще стане особено тежко.

„Обръщам се към всички сънародници – Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия“, призова Меджидиев.

„Тревогите на моите колеги и на щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях“, уточни ген. Венцислав Мутафчийски.