Новата експертиза на Дебора: Средна телесна повреда, била е с опасност за живота

0
102
Снимка: фейсбук

Раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, са довели до обезобразяването на момичето

Готова е новата експертиза на 18-годишната Дебора, която стана жертва на зверство, завършило с 400 шева. Пораженията по момичето вече са определени не като лека телесна повреда, а като средна, включително и с опасност за живота, съобщи БТВ.

Черепно-мозъчната травма е довела до разстройство на здравето на Дебора, което е било временно опасно за живота. Според експертите опасността да загуби живота си е била реална.

Раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, са довели до обезобразяването на момичето. Новите моменти могат да променят, както обвинението, така и наказанието на обвиняемия.

Новата експертиза по делото „Дебора“ беше направена от лекари от Пловдив, след като всички съдебни медици в Стара Загора си направиха отвод и отказаха да участват.

Димитър Киров, адвокатът на Дебора, е наясно с новата експертиза, но е предпазлив да коментира, за да не повлияе на предстоящото дело.

На този етап не може да се очаква каквото и да е сериозно подобрение. Физическите рани зарастват. Възможно е да има последваща интервенция върху тях, но това ще го кажат лекарите. По отношение на психическото състояние нещата са сложни“, обясни адв. Димитър Киров, защитник на Дебора.