Волен Сидеров на разпит в полицията по три обвинения

0
59
сидеров
Волен Сидеров

Едното е свързано с апела му хората да не спазват противоепидемичните мерки и да отидат на църква на Великден

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров бе привикан на разпит в 3-о Районно управление на МВР в столицата.

По думите му призовката му е по три обвинения, свързани с апела му хората да не спазват противоепидемичните мерки и да отидат на църква по Великден. Сидеров бе придружен от най-близките си в партията, сред които Десислав Чуколов и Магдалена Ташева. Това е и първата му публична изява пред медиите от близо година, откакто напусна Народното събрание и стана общински съветник в Столичния общински съвет, припомня DarikNews.

През април сидеров бе задържан за 24 часа в същото РУП на МВР, трябваше да плати 50 хил. лв. гаранция, а второто обвинение беше за заплахи към длъжностни лица, отправени от ефира на партийната телевизия.

Сидеров упорито отрича да е извършил нещо престъпно с призива си хората да отидат на църква, когато страната ни беше поставена под карантина заради коронавируса. Това според обвинението е подбуждане към неспазване на противоепидемичните мерки. Лидерът на „Атака“ днес заяви, че задържането му е било нарушение на конституцията.

„Оттогава изминаха 4 месеца и аз очаквах на първо място от Светия синод да вземат позиция. Очаквах също така позициите на първите във властта – председателят на парламента, премиер, президент, представляващият ВСС. До момента няма такава“, оплака се лидерът на „Атака“.