Втори починал лекар с COVID-19, потвърдените проби са 1611

0
127
Снимка: NOVA

23-ма заразени през последното денонощие

Нови 23 случая на COVID-19 са регистрирани в България за изминалото денонощие, с което те стават общо 1611, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на редовния брифинг тази сутрин.

Има още един починал лекар от Александровска болница. „Колежката работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Била е констатирана с коронавирусна инфекция, след което е изписана с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително тежко състояние е настъпил летален изход. Повече подробности ще бъдат дадени в рамките на настоящия ден“, каза секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

„Починалата лекарка е от първите заразени, лекувана е в Окръжна болница, след установени 2 отрицателни проби е изписана за домашно лечение. Вчера, когато е приета, веднага е интубирана. Не е стигнала до интензивното, загинала е в спешния център“, разясни ген.-майор Мутафчийски.

„Обезпокоително е, че е излекувана. Днес се очаква резултатите от PCR-тест. Тествана е на място с положителна проба“, каза още той.