Заповед на Вълчев: Коледната ваканция за учениците – от 22 декември

0
40
Снимка: Монитор

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове

Коледната ваканция на учениците ще започне още на 22 декември, става ясно от заповедта на просветния министър Красимир Вълчев. Така децата ще тръгнат на училище чак на 4 януари.

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове.

Със заповед на министъра на образованието се определят две седмици за учениците в IV-VI клас, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище.

В заповедта се определя и една учебна седмица за учениците в I–III клас за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище.

Междусрочната ваканция за VII-XII клас ще бъде на 3.02.2021 г., а за I–VI клас ще бъде в зависимост от решението на съответното училище.

Началото на втория учебен срок започва на 4.02.2021 г. за учениците от VII-XII клас, а за обучаващите се в I–VI клас първият учебен ден от втори срок ще е след изтичане на 18 учебни седмици в зависимост от решението на съответното училище.

Краят на втория учебен срок за учениците от I до III клас ще е на 23.06.2021 г., а за всички останали класове на 30.06.2021 г.