Външните министри в ЕС подкрепят нови санкции срещу Русия

0
34
Снимка: Pixabay

Те поискали от ръководителя на външната политика Жозеп Борел да финализира списъка с имената на лицата, които ще бъдат засегнати

Министрите на външните работи в ЕС постигнаха споразумение за налагане на санкции срещу отговорните за вкарването в затвора на Алексей Навални и за репресиите срещу неговите привърженици, казаха дипломати, цитирани от АФП.

На срещата в Брюксел министрите поискаха от ръководителя на външната политика Жозеп Борел да финализира списъка с имената на лицата, които ще бъдат засегнати, но в него няма да бъдат включени олигарси, твърди Франс прес.

Според Ройтерс, която цитира свои източници, четирима са представителите на Русия, които ще бъдат санкционирани. А именно ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация, генералният прокурор и директорите на Националната гвардия и на Федералната служба за изтърпяване на наказанията.

Преди началото на срещата няколко външни министри, сред които Хайко Маас, първият дипломат на Германия, изразиха подкрепа за налагането на санкции срещу Русия, отбелязва ДПА.