Върнаха в ареста Маринела Арабаджиева

0
101
Маринела Арабаджиева

Според съда тя може да се лекува в затворническата болница

Апелативният специализиран съд отмени домашния арест на Маринела Арабаджиева, постановен преди седмица от спецсъда заради влошеното здравословно състояние на обвиняемата. Днес магистратите решиха, че тя трябва да остане зад решетките и може да се лекува в затворническата болница

„Лекарите в затвора се шашнаха. Или съм с много ниско, или съм с много високо кръвно, което може да доведе до увреждане на бъбреците и черния дроб. Най вече се тревожа за бъбреците, защото съм била на хемодиализа“, каза Арабаджиева в съдебната зала. Тя бе придружена от медицинска сестра, която й даваше лекарства по време на заседанието.

Арабаджиева, съпругът й Ветко и синът им Вълчо са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Специализираната прокуратура настояваше Арабаджиева да бъде върната в ареста с мотива, че последната съдебномедицинска експертиза сочи, че тя може да пребивава там. Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена в болница „Лозенец” въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май.