Вътрешният министър: Проверките в болниците вървят повече от година

0
25
картини
Младен Маринов

Образувани са над 50 досъдебни производства, включително свързани с фалшиви ТЕЛК решения

Проверките за нарушенията в болниците вървят повече от година, увери вътрешният министър Младен Маринов. Той допълни, че след провелата се среща с медицинските сестри ще бъдат добавени и още лечебни заведения.

„Проверките вървят повече от година, има реализирани операции. Може би ще включим допълнителни сигнали, но като политика на министерството, това е една от линиите, по които усилено работим – цената на здравеопазването“, заяви министър Младен Маринов след награждаването на отличените в церемонията „Полицай на годината 2019“, цитиран от „Дарик“.

Младен Маринов направи уговорката, че не иска да поставя черна точка на всички лекари, нито да слага всички под един знаменател. Става дума за конкретни лица, каза министърът.

„Една система, колкото и добре да е направена, винаги се намират такива, които я използват за лично облагодетелстване и извършване не престъпление“, обясни вътрешният министър.

Проверките се извършват от Главна дирекция „Национална полиция“ и ГДБОП, а те включват и случаите на фалшиви ТЕЛК решения. В цялата страна вече са образувани повече от 50 досъдебни производства. От МВР увериха, че на проверка се подлага всеки един постъпил сигнал, независимо от неговия подател. Директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски подчерта, че не могат да бъдат разкрити много от конкретните обстоятелства от сигналите.