В Родопите увериха Борисов: В неделя ще ви се отблагодарим

0
200
Снимки: МС

Променихте живота на целия народ, заявиха жители във велинградско село

Своеобразен митинг посрещна и изпрати с възгласи „Бойко, Бойко“ премиера Бойко Борисов. То беше поредната спирка от финалната предизборна обиколка на министър-председателя, започнала малко преди 9 часа сутринта от София и минала през пазарджишкото село Лесичево, град Белово и няколко населени само с мюсюлмани села във Велинградско.

Площадът в село Грашево беше изпълнен с хора, като най-активните изтъкнаха какво е направило управлението на ГЕРБ за тях. „От името на целия вилает, целият район ви благодарим за новите неща, които са изключителни. Огромна благодарност към вас, защото променихте живота на целия народ. Обърнахте внимание на образование, джамии, пътища, има работна ръка, хората доволни, всички ние ще ви се отблагодарим в неделя. Искаме да чуем, че ГЕРБ е спечелил“, беше едно от най-дългите благодарствени изказвания, съобщава „Дневник“.

Борисов в отговор каза, че само да минат изборите и от понеделник започва изграждането на детски градини в селата Кръстава, Света Петка и Коджова махала. Тогава щели да се нанесат и последните два пласта асфалт на ремонтиращия се площад в Грашево. Премиерът обеща дори да командирова зам. регионалния министър Николай Нанков в района, за да гарантира, че всичко обещано ще бъде изградено.

Друг от присъстващите отбеляза, че само Борисов се интересувал как живеят хората в тази част на България, въпреки че по традиция на изборите печели ДПС. „Само ние и ДПС сме тука, няма други партии“, потвърди Борисов.

На него определено му стана драго, когато жител на близкото село Биркова емоционално обяви: „12-13 години сме били за ДПС-то тука районът и само лъжи, само лъжи и само измами. Това насън да го видим, няма да го повярваме“, допълни той, коментирайки изграждащата се асфалтова улица в селото. Местните обаче помолиха и за една канавка и 3-4 метра тръби, които да отвеждат дъждовната вода от една от калните улици в селото. „Ще направим“, обеща Борисов.

Борисов не пропусна и да атакува опозицията, която хем обещавала заплати от 3000 лева с пари от бюджета, хем твърдяла, че в него пари няма. „Министър Ананиев държи дефицита най-ниския в ЕС. Нещо повече, 350 млн. лева повече приходи в държавата има за този месец, отколкото през миналата година“, каза още той, вероятно визирайки март.

„Нашите хора виждат, едно е да вършиш работа, друго е да обещаваш. На практика нищо преди не бе направено“, увери го друг. ДПС идваха с големите автобуси, големите знамена и големите лъжи“, допълни мъжът.

Визитата на премиера явно се беше разчула в региона, защото сред хората имаше и представители на други села, които поискаха и при тях да бъде ремонтирана улица. Братята Малин и Мустафа Мустафа поканиха Борисов да отиде и до тяхното село – Побит камък, за да види, че и там има нужда от ремонти в инфраструктурата. Няколко минути по-късно Борисов вече беше на мястото.

„Хората са благодарни, но притеснени, защото ги мачкат от ДПС. Горското стопанство, което е, мачкат ги хората, правят ги луди. Даже в момента хората ги притискат да не излизат“, каза му преди това Мустафа Мустафа. „Яд ги е, защото десетки хиляди мюсюлмани избраха ГЕРБ“, реагира Борисов.

„Тези, които мачкат, провокират, държат се агресивно, отиват в София и казват правителството ни тормози. С какво бе“, коментира той малко по-късно в Доспат.