ГЕРБ започна консултациите с експерти за присъдите на непълнолетните убийци

0
15
Маноил Манев Снимка: Дарик

Днес се срещнаха с представители на Висшия адвокатски съвет

ГЕРБ започна консултациите с експертите за поправки в Наказателния кодекс, с които вече да не е гарантирана редукцията на наказанията на напълнолетните убийци.

Преди дни премиерът Борисов разпореди спешни законодателни промени, които да сложат край на по-леките присъди за непълнолетните престъпници. Затова и ГЕРБ започват срещите с експертите още преди да имат конкретно предложение за промяна, за да чуят всички мнения и да изготвят най-работещия текст.

Днес управляващите се срещнаха с Висшия адвокатски съвет, като тяхното становище се очаква, когато бъде представено конкретно законодателно решение. „Търсим такива промени в Наказателния кодекс, които да отговорят на ситуацията – да няма непълнолетни или други лица, които да бъдат с гарантирани в закона преференции. Текстовете ще изпратим на Висшия адвокатски съвет, за да могат да отговорят на тези текстове официално. Ще откраднем всяка думичка, която чуваме от адвокатите, защото те са хората на терен. Всяка дума, която чуем, може да ни е от полза“, коментира депутатът от вътрешната комисия Маноил Манев.