Рая Назарян бе избрана за шеф на парламента

0
141
Рая Назарян Снимка: Нова тв

Тя бе избрана със 131 гласа от ГЕРБ-СДС, ИТН и ДПС

Рая Назарян е избрана за председател на 50-ия парламент, след като „Има такъв народ“ склони и я подкрепи. Юристката от ГЕРБ бе избрана със 131 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“.

„Против“ гласуваха 66 от ПП-ДБ, БСП, „Величие“ и Калоян Методиев

„Има такъв народ“ ще подкрепи Рая Назарян за председател на парламента. И така вече е почти сигурно, че младата юристка ще заеме най-висшия пост в държавата.

Вчера депутатите се провалиха в избора си. Кандидатурите бяха четири – Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от „Възраждане“, Силви Кирилов от „Има такъв народ“ и Юлияна Матеева от „Величие“. Най-близо бе Назарян, за която гласуваха колегите ѝ от ГЕРБ-СДС и ДПС. Въпросът беше дали и хората на Слави Трифонов ще я подкрепят, понеже влязоха в преговори за съставяне на правителство с първия мандат на ГЕРБ, съобщава 24 часа.

Това обаче не стана, а ИТН издигнаха свой човек. И така заседанието прекъсна до 10,00 часа днес. Днес обаче почнаха с фалстарт, не се разбраха какво да правят и излизаха на два пъти в почивки, продължили един час.

След това се върнаха и започнаха пак да издигат номинации. Бяха същите като вчера с разликата, че „Величие“ предложиха Виктория Василева.

Изненадата дойде от групата на ИТН, които заявиха, че ще подкрепят всички кандидати. И така с гласовете им Рая Назарян ще стане шеф на 50-ия парламент.

Гласуването е по азбучен ред. За Виктория Василева гласуваха само 12 от „Величие“ и един от ИТН. Петър Петров получи 54 гласа „за“ от колегите си от „Възраждане“ и от ИТН.

Рая Назарян бе избрана за председател