ГЕРБ иска от съда да прекрати мандата на кмета на Благоевград

0
179
Румен Томов

Може да се наложат нови избори в областния град

Евродепутатът Андрей Новаков, който е областен лидер на ГЕРБ в Пиринско, внесе жалба в Административния съд в Благоевград за прекратяване пълномощията на кмета Румен Томов.

Екскметът Атанас Камбитов сезира Общинската избирателна комисия, че новият управник не е подал искане в едномесечен срок да заличи едноличната си фирма в Търговския регистър. ОИК вече разгледа казуса, но само 4-ма от членовете гласуваха „за“ прекратяване на пълномощията на кмета, а останалите 9 бяха „против“.

Сега управляващата партия обжалва решението на комисията в съда. „Внасям жалбата и нека магистратите се произнесат по казуса. Ние сме категорични, че законът е нарушен. Ще изчакаме решението на съда. През последните 2 седмици виси един огромен проблем и точно защото искам да помогна на града и кмета, считам, че е най-редно административният съд да се произнесе дали е нарушен някъде законът или не. Просто искам да помогна на кмета и затова ще се възползвам от правото, което имам, а именно да обжалвам решението на Общинска избирателна комисия“, каза Андрей Новаков.

Евродепутатът обясни, че ако всичко е наред с действията или бездействията на кмета, то ще си стиснат ръцете и ще продължат да работят. Ако това не стане, ще се наложи провеждане на нови кметски избори.