Нинова: Промяната в Благоевград се оказа подмяна, Манолова и Трифонов се съюзиха с ГЕРБ

0
190
нинова
Корнелия Нинова

Подкрепиха бивш зам-кмет на ГЕРБ за кмет, написа лидерката на БСП във фейсбук

Корнелия Нинова скочи на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборния резултат в Благоевград. Лидерката на БСП е обидена на бившата си съпартийка Мая Манолова за оказаната подкрепа за кандидата на ИТН. Както вече стана ясно, Илко Стоянов от „Има такъв народ“ е новият кмет на Благоевград. Той спечели на балотажа срещу независимия, но подкрепен от БСП кандидат Румен Томов.

От фейсбук пост на Мая Манолова става ясно, че подкрепата на партията на „Изправи се! Мутри вън!“ е била изцяло насочена към кандидата за кмет на Слави Трифонов. В личната си страница, бившето острие на БСП написа: „Честито на Илко Стоянов – новият кмет на Благоевград! Промяната е необратима и след седмица идва навсякъде. Изправи се! подкрепихме кандидатите на промяната не само в Благоевград, но и в с. Ясен на частичните избори, като и на двете места могат да се похвалят с победа!“

Това предизвика бурна реакция от страна на Корнелия Нинова. Тя за пореден път предупреди, че е твърде вероятно промяната да се окаже подмяна.

Ето и целия пост на лидерката на БСП:

“Има такъв народ „и “Изправи се! Мутри вън!” се съюзиха с ГЕРБ в Благоевград. Промяната се оказа подмяна. Благодаря на всички, които работиха за нашия кандидат в Благоевград – Румен Томов, и на всички, които го подкрепиха. Както предупредихме, промяната се оказа подмяна. ИТН и „Изправи се. Мутри вън!“ се прегърнаха с ГЕРБ в Благоевград и заедно избраха бившия им заместник-кмет за градоначалник. Вместо да „изчегъртат “ модела, го връщат на власт. Ние продължаваме последователно и принципно да се борим с този модел за истинска промяна“.