ГЕРБ: Призоваваме президента Радев час по-скоро да насрочи изборите

0
30
Снимка: архив

Наясно сме както с отговорността, която носим, така и с грешките, които сме допуснали последните 4 години, казва шефката на ПГ Даниела Дариткова

Призоваваме президентът Радев да вземе час по-скоро решение за изборите и да даде възможност на институциите, партиите и гражданите да се подготвят. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация от името на групата в началото на първото заседание на депутатите след коледната ваканция.

„Наясно сме, че предизборната капания предполага не само политически дебат, но и политическа конфронтация, въпреки това изразяваме надеждата, че докато се опитва да спечели доверието на българските граждани, всеки от нас ще има съзнанието, че след изборите предизвикателствата и изпитанията пред българското общество ще продължат. Който и да получи възможността да управлява, ще се нуждае не само от коректив, но и от съюзници. България има нужда от единство и отговорни решения“, изтъкна още тя.

В тежки времена като днешните България има нужда от единство. Ще продължим да възприемаме опозицията не като врагове, ще бъдем отворени за диалог независимо каква ще бъде оценката на българските избиратели, заяви Дариткова.

„ПГ на ГЕРБ е готова да се вслушва във всеки разумен глас, да прояви необходимата воля и търпение“, изтъкна още д-р Дариткова. По думите й през последните месеци нашите съграждани, които и днес са на първа линия, са показали, че България има потенциала да се справи с това предизвикателство. Според нея би било добре да се взема пример от хората, които с риск за живота си са избрали да помагат, вместо да коментират. „Да живеят, вместо да съществуват“, заяви още д-р Дариткова.

„През изминалата сесия управляващото мнозинство удържа на натиска на опозицията и не се поддаде. Благодаря на всички колеги, които с присъствието си в тази зала осигуриха нормалната работа на парламента. Без нормалното функциониране на Народното събрание днес нямаше да има нито бюджет, нито правителство, което да има възможност да предприема необходимите мерки за справяне с тях. Ще припомня, че при откриването на предишната сесия на 44-ото Народно събрание президентът поиска страната да остане без парламент и редовно правителство. Днес ние сме убедени, че постъпихме правилно, като не се съобразихме с неговите призиви, чиято несъстоятелност днес е видима за всички“, каза още д-р Дариткова.

„Протестите ни направиха по-смирени, а неспособността на парламентарната и извънпарламентарната опозиция по-отговорни“, каза още д-р Даниела Дариткова. Тя посочи, че в края на мандата ГЕРБ са готови да приемат оценката на българските избиратели. „Наясно сме както с отговорността, която носим, така и с грешките, които сме допуснали последните 4 години“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.